DOLAR 38,0088 0.48%
EURO 41,3749 0.25%
ALTIN 3.702,480,07
BITCOIN 3194300-1.96682%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ABD’de 1 cent değerindeki madeni paraların basımı durduruldu

ABD’de 1 cent değerindeki madeni paraların basımı durduruldu

ABONE OL
Şubat 11, 2025 12:30
ABD’de 1 cent değerindeki madeni paraların basımı durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, bir sentlik madeni paraların üretim maliyetlerinin arttığını belirterek Hazine Bakanlığı’na yeni madeni sent basımına son verilmesi talimatını verdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Trump, “Uzun bir süredir Amerika Birleşik Devletleri, tam anlamıyla 2 sentten fazlaya mal olan kuruşlar basıyor. Bu durum tamamen israf!” ifadelerini kullandı. Trump, Pazar gecesi Truth Social platformunda paylaştığı bir gönderide, “ABD Hazine Bakanıma yeni centler üretmeyi durdurması talimatını verdim.” demişti.

Yarım Kuruşun Basımı da Durdurulmuştu

Trump, kampanya sürecinde kuruşları kaldırma isteğini pek dile getirmemişti. Ancak Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı, geçtiğimiz ay X platformunda kuruşların maliyetine dikkat çeken bir gönderi paylaşarak bu olasılığı gündeme getirmişti.

ABD Darphanesi, Eylül ayında sona eren 2024 mali yılı itibarıyla ürettiği yaklaşık 3,2 milyar kuruş nedeniyle 85,3 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi. Her bir kuruşun maliyeti neredeyse 0,037 dolara ulaşmıştı. ABD’nin en değersiz madeni parasını kaldırma konusunda bu ilk girişim değil; yarım sentlik madeni paranın basımı 1857 yılında Kongre tarafından durdurulmuştu.

Abdurrahman Yazıcı

Ekonomi ile ilgili en güncel haberler için Abdurrahman Yazıcı’nın yazılarına göz atabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.