2015 yılında kayyum atanan Koza Altın, 2023 yılında Hazine’ye devredildikten sonra, şirketin adı da değişiklik gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Varlık Fonu’na devredilen Koza Altın, yeni ismiyle Türk Altın İşletmeleri AŞ olarak anılmaya başlandı.
Şirketin yaptığı duyuruda, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) iletilen bilgilere göre, yeni adın Türk Altın İşletmeleri AŞ olarak belirlendiği ifade edildi. İsim değişikliğinin, gerekli izinler alındıktan ve yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayı alındıktan sonra Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanacağı belirtildi.
Yapılan açıklamada, “Şirketimiz, ticaret unvanı olan ‘Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile ‘Türk Altın İşletmeleri Anonim Şirketi’ olarak değişmesine karar verilmiştir. Gerekli Kamu Kurumları’nın izni ve yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayı sonrasında, Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil ve ilan edilecektir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız. Saygılarımızla” ifadesine yer verilmiştir.
Hazine’ye devredildikten sonra çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türk Altın İşletmeleri’nin birçok ilde altın madeni bulunuyor. Şirketin faaliyetleri, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamakta.
Haberler.com / Mahmut Ekinci – Ekonomi | Koza Altın İşletmeleri | Recep Tayyip Erdoğan | İş Dünyası | Politika | Ekonomi | Finans | Hukuk | Kamu | Koza
EKONOMİ
4 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
12 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.