DOLAR 35,9976 0.22%
EURO 37,2320 -0.56%
ALTIN 3.307,640,36
BITCOIN 3450320-1.52669%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Deprem bölgesindeki mecbir sebep hali 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldı

Deprem bölgesindeki mecbir sebep hali 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldı

ABONE OL
Ocak 31, 2025 23:00
Deprem bölgesindeki mecbir sebep hali 31 Mayıs tarihine kadar uzatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Deprem Bölgesindeki Borçlulara Mücbir Sebep Uzatımı


Kahramanmaraş İlinde meydana gelen depremler sonucunda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan borçlular için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali uzatıldı. Bu doğrultuda taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlendiği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ödeme Süreleri 31 Mayıs’a Kadar Uzatıldı

Vergi Usul Kanunu’nun 15. maddesi uyarınca Hazine ve Maliye Bakanlığı, mücbir sebep ilan edilen borçlular için yeniden düzenleme gerçekleştirdi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan vatandaşların, belirtilen tarihlerde ödemeleri gereken taksitlerin süreleri yeniden belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan karara göre, 6 Şubat depremleri nedeniyle bu illerde uygulanan mücbir sebep hali, 31 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak: ANKA / Serhat Yılmaz

Etiketler: Ekonomi, Yerel Haberler, Kahramanmaraş, Gaziantep, İslahiye, Adıyaman, Nurdağı, Malatya, Deprem, Gündem, Yaşam, Hatay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.