Stellantis Grubu’na ait Opel ve Peugeot markaları, küresel bağlantılardaki vidalama hatası nedeniyle yaklaşık 100.000 aracı geri çağırıyor. Bu hata, direksiyonun işlevsiz hale gelmesine ve tekerleğin yana kaymasına yol açabiliyor.
Peugeot’nun 2023-2024 model yıllarına ait 3008 ve 5008 modelleri, dünya genelinde 94.584 aracın geri çağrılmasına neden oldu. Almanya’da ise bu sayının yaklaşık 6.810 olduğu bildirildi. Geri çağrı işlemi, Almanya’daki Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi (KBA) tarafından “14678R” referans numarasıyla kaydedildi.
Opel markasında ise, 2024 üretimi Grandland modelinin 6.372 aracı geri çağrıldı. Almanya’daki etkilenen araç sayısının ise yaklaşık 1.788 olduğu açıklandı. Opel, bu araçların henüz müşterilere teslim edilmediğini belirtti. Opel’in geri çağrısı, KBA tarafından “14680R” referans numarasıyla kaydedilmiştir.
Etkilenen araç sahiplerine, markalar tarafından bilgilendirme yapılarak, yetkili servislere başvurmaları önerildi. Araçlar, servislerde küresel bağlantıları değiştirilerek güvenli hale getirilecektir. İşlemin genellikle bir saat içinde tamamlanacağı ifade edilmektedir.
Geri çağırma işlemleri, sürüş güvenliğini tehlikeye atabilecek bu hataların önlenmesi adına büyük önem taşımaktadır. Peugeot ve Opel, sorun çözülene kadar araç sahiplerinin dikkatli olmalarını ve araçlarını servislere götürmelerini tavsiye etmektedir.
Abdurrahman Yazıcı Haberler.com – Otomobil Ekonomi Türkiye Otomobil Peugeot Ekonomi Dünya Opel
EKONOMİ
35 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önceEKONOMİ
19 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.