Elon Musk, 400 Milyar Dolar ile Tarihe Geçti
ABD’de yeniden başkan seçilen Donald Trump’ın zaferinden bu yana serveti artarak katlanan Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi için son kilometre taşı olan 400 milyar dolarlık net servete ulaşan ilk kişi olarak tarihe geçti.
Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk’ın net servetini yaklaşık 50 milyar dolar artıran özel mülkiyetindeki SpaceX’in içeriden hisse satışı oldu.
Tesla Hisseleri Tüm Zamanların Zirvesinde
Tesla Inc. hisseleri de çarşamba günü tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak Musk’ın servetini 447 milyar dolara yükseltti.
Serveti Bir Günde 62.8 Milyar Dolar Arttı
Musk’ın bir günlük 62,8 milyar dolarlık servet artışı, rekor seviyede ve endekse göre dünyanın en zengin 500 kişisinin toplam servetinin ilk kez 10 trilyon doların üzerine çıkmasına neden oldu. Dünya Bankası tarafından derlenen verilere göre, grubun net değeri geçen yıl Almanya, Japonya ve Avustralya’nın toplam gayri safi yurtiçi hasılalarına benzer büyüklüğe sahip.
Servetine Servet Kattı
Musk, 2024’ün başından bu yana net değerine yaklaşık 218 milyar dolar ekledi. Musk’ın servetinin büyük kısmını oluşturan Tesla hisseleri bu yıl yüzde 71 değer kazandı ve çarşamba günü 424,77 dolardan kapandı.