İstanbul Valisi Davut Gül, TV100’e katıldığı bir programda İstanbul’daki çakarlı araç sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çakarlı araç sorununun sona erip ermediği sorusunu yanıtlayan Vali Gül, “Emniyetin 7 binin üzerinde aracı var. Emniyet araçlarının zaten kullanması gerekiyor. Resmi araçlarımız da mevcut. Ancak sahte çakarlar oldukça yaygındı. Meclis’e teşekkür ediyoruz, 6 bin TL olan ceza 96 bin TL’ye çıkarıldı. Cezaların artmasıyla birlikte sahte çakarların sayısı azaldı. Zamanla bunlar hayatımızdan tamamen çıkmış olacak.” dedi.
İstanbul’daki suç oranlarının düştüğünü belirten Davut Gül, açıklamalarına şöyle devam etti: “Buraya gelmeden önce son rakamlara baktım. Kişilere karşı işlenen suçlarda İstanbul’da bir önceki yıla göre %9.7 düşüş yaşandı. Suç oranları oldukça ciddi anlamda azaldı. Kişilere karşı işlenen hırsızlık, kapkaç gibi konularda %28’lik bir iyileşme gözlemlendi. Şu an şahit olduğumuz olaylar, her köşede suç işleniyormuş algısı yaratıyor. Ancak İstanbul en güvenli şehirlerden biri. Polis sayımız arttı, araç sayımız da yükseldi. Uygulamalarımızla aranan kişiler hakkında büyük operasyonlar gerçekleştirildi.”
Son dört yılda İstanbul’da faili meçhul bir cinayet yaşanmadı. İstanbul, 7 gün 24 saat yaşamın sürdüğü bir şehir. Gece yarısı 2’de veya 3’te kadınları ve gençleri sokakta görmek mümkün.
İçişleri Bakanlığı, ASELSAN ile bir protokol imzaladı. Özellikle ana caddelerde, kavşaklarda ve önemli merkezlerdeki kamera sayısının yaklaşık %150 oranında arttırılması planlanıyor. Ayrıca ışıklandırma çalışmaları da gerçekleştiriliyor.
Bu konunun iki boyutu var. Herkes trafik çilesi yaşıyor. Trafik sorununu çözmek için toplu taşıma ve raylı sistemlerin kullanımına ihtiyaç var. Araçlarda genellikle tek kişinin seyahat ettiğini görüyoruz.
Emniyetin yedi binin üzerinde aracı bulunmakta, resmi araçlarımız da mevcut. Gerektiğinde geçiş üstünlüğü olmalı. Sahte çakarlar aşırı derecede yaygındı. Meclis’e teşekkür ediyoruz, 6 bin TL olan ceza 96 bin TL’ye çıktı. Araçlar bağlanıyor ve tekrar eden durumlarda cezalar artıyor. Sahte çakarlar azalıyor ve zamanla bunlar hayatımızdan silinmiş olacak.
Göçle ilgili sistem oturmuş durumda. Biliyorsunuz, dünya üzerinde ilk defa mobil göç noktaları İstanbul’da faaliyete geçti.
Hemşerilerimiz dilenen kişilere ve sokakta yatan bireylere maddi ve manevi yardım ettiği sürece, bu sorunun çözülmesi mümkün görünmüyor.
Abdurrahman Yazıcı – Haberler.com – Yaşam – Ekonomi – Türkiye – Davut Gül – İstanbul – Ekonomi – Trafik – Hukuk – Yaşam – TV100
EKONOMİ
42 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
16 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.