Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, bir basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump tarafından belirlenen yeni dış ticaret politikalarına değindi ve iPhone üretiminin ABD’ye dönebileceğini ima etti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın geleneksel üretimden yapay zekaya kadar her tür üretimle ilgilendiğini vurgulayan Leavitt, iPhone üretimi için gereken emek ve iş gücünün ABD’de mevcut olduğunu belirtti.
Leavitt, 2 Nisan’da karşılıklı tarifelerin açıklanmasından bu yana 70’e yakın ülkenin müzakerelere başlamak için Başkan Trump’a başvurduğunu aktardı. “Ülkeler, adil olmayan ticaret uygulamalarını düzeltmek ve pazarlarını ülkemize serbestçe açmak için birbirleriyle yarışıyorlar.” dedi.
Leavitt ayrıca, Trump’ın bu sabah ticaret ekibiyle bir araya geldiğini ve anlaşma yapmak isteyen her ülkeye özel olarak hazırlanmış ticaret anlaşmaları yapılması talimatı verdiğini bildirdi.
BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi Beyaz Saray Teknoloji Politika Ekonomi Finans Iphone Dünya
EKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
11 saat önceEKONOMİ
11 saat önce