DOLAR 38,2552 0.34%
EURO 43,8333 0.15%
ALTIN 4.075,240,33
BITCOIN 32258660.04314%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

5,4 milyar liralık evde bakım yardımı hesaplara yatırılıyor

5,4 milyar liralık evde bakım yardımı hesaplara yatırılıyor

ABONE OL
Nisan 15, 2025 08:00
5,4 milyar liralık evde bakım yardımı hesaplara yatırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, engelli vatandaşların bakımlarının evde yapılmasının öncelikleri olduğunu belirterek, “Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” dedi.

“5,4 MİLYAR LIRA HESAPLARA YATIRMAYA BAŞLADIK”

Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına aylık 10 bin 125 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, şunları söyledi: Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Aylık ortalama 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan.BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. ReklamReklamdırAbdurrahman Yazıcı Abdurrahman Yazıcı Haberler.com – Yaşam Ekonomi Türkiye Ekonomi Eğitim Sağlık Finans Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r