İstanbul ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren bağlantısı kurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da gerçekleştirilecek yeni hat için 2025 yılında ihaleye çıkılacağını duyurdu.
Bakan Uraloğlu, projeye dair şu açıklamalarda bulundu: “Gebze’den başlayarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek ve İstanbul Havalimanı ile Çatalca’ya kadar uzanacak yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız bulunuyor. Hattın finansmanı için Dünya Bankası ile görüşmeler yapıyoruz ve bu projeyi 2025 yılında ihalesini gerçekleştirerek tamamlamayı hedefliyoruz.”
Bakan Uraloğlu, sosyal medya ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bizim görüşümüz, 16 yaş altındaki çocuklara yönelik sosyal medya kullanımıyla ilgili belli kurallar getirilmesidir. Sosyal medya platformlarında her türlü içeriği paylaşmak mümkün. Bu bağlamda, bireyler olarak toplumumuzu ve çocuklarımızı koruma refleksi göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu konuda herkese sorumluluk yüklemekteyiz ve bu sorumlulukla hareket edilmesini istiyoruz.”
Erdem Aksoy – Haberler.com – Teknoloji | Ulaştırma ve Altyapı Bakanı | Sabiha Gökçen Havalimanı | İstanbul Havalimanı | Sosyal Medya | Teknoloji | İstanbul | Ekonomi | Ulaşım | Dünya
EKONOMİ
50 dakika önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önce