TBMM Genel Kurulu’nda Pırlanta Tartışması
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da Ak Parti, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri arasında ‘pırlanta’ tartışması çıktı.
Genel Kurul’da grup başkanvekillerinin söz aldığı bölümde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Tabii, ‘pırlanta’ deyince başka bir şey daha söyleyeceğim size. Bu ülkede pırlantaya ÖTV ödenmiyor, pırlanta işlenmemiş halde geldiğinde hem ÖTV hem de KDV ödenmiyor. … Bir tek sebebi var. Sosyal dokuyu perişan ettiniz,” ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Aile Yılı’ ilan ettiği 2025 yılı için yapılan sözleşmeleri eleştirdi. 14 bin 469 lira alan bir emeklinin bu parayla nasıl geçineceğini sorguladı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı açıklamada, “Burada kin ve nefret söylemiyle ifade edilen bir yaklaşım sergilendiğine şahit oluyoruz,” dedi. anlaşma yapıldığı iddialarını reddetti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Çömez, AK Partili Akbaşoğlu’na cevaben, “Siz adaleti bu ülkede pırlantayla mı satar hale geldiniz?” şeklinde eleştirilerde bulundu. Ayrıca, bakanlıkların pırlanta anlaşmaları yapmasının utanç verici olduğunu sözlerine ekledi.
İYİ Parti’den Eleştiriler
Çömez: Lüks ve Şatafat Eleştirisi
CHP’den Pırlanta Açıklamaları
Başarır: Önemli Sözleşme Detayları
AK Parti’den Yanıtlar
Akbaşoğlu: Kişisel Eleştiriler ve Yanlış Anlamalar
Akbaşoğlu, pırlanta firmasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında gerçekle örtüşmeyen birÇömez’den Eleştiriler
Çömez: Adaletin Pırlantayla Satılması